11/11/2021

Paluu juurille

Hei vain sulle, joka tänne eksyt! Tulin itse pitkästä aikaa lukemaan talousblogeja, ja huomasin surukseni, että moni oli lopettanut. Pata kattilaa soimaa, lopetinhan itsekin tänne päivittämisen huiman kolmen postauksen jälkeen, vaikka vanhaa blogiani ehdin pitää paljon pidempään... Mutta niin tai näin, täällä ollaan taas! Ja miksi?

Elämäntilanteeni on huimasti muuttunut joulukuusta 2019, jolloin kirjoitin Cyber Monday-turhautumisesta. Tapasin nimittäin tuolloin miehen, johon rakastuin aivan päätä pahkaa, ja nyttemmin asun saman katon alla hänen ja lapsensa kanssa. Rahatilanteen kannalta se tarkoittaa surullista kyllä sitä, että olen tuhlannut menemään säästöni sisustamiseen ja sen sellaiseen "turhaan", ja kurinpalautus on taas paikallaan. Ilon kautta ajatellen: ainakin nyt pääsen säästöpuuhiin viihtyisässä (vuokra)kodissa! Loppuvuoden ajan en pääse suuremmin säästämään, sillä joulu on tulossa ja sitä myöten matka myöskin avopuolisoni kotikonnuille, mutta kääräisen silti hihat kohti järkevämpää taloutta.

Tilanne nyt:

      - opintolainaa 9000 euroa

  • puskuritilillä 63 euroa 
  • lyhytaikasäästössä 64 euroa
  • sijoituksissa 267 euroa
  • ASP-säästössä 5120 euroa
Tavoitteet:
- opintolainan poismaksu 
- puskuritilille aluksi 1000 e
- lyhytaikasäästöön n. 1600 e
- ASPille 115 e / kk

Nettopalkkaa saan noin 2200 euroa kuukaudesta. Tästä taas lähtee! 💪

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Paluu juurille

Hei vain sulle, joka tänne eksyt! Tulin itse pitkästä aikaa lukemaan talousblogeja, ja huomasin surukseni, että moni oli lopettanut. Pata ka...